L' APRENENTATGE SERVEI (ApS) és un mètode que combina el compromís social amb l’aprenentatge que es fa a les aules; es tracta, doncs, d’aprendre alhora que es fa un servei a la comunitat. És una metodologia dirigida al bé comú i a la construcció d’un autoconcepte positiu.


Des de l’escola considerem que l’Aprenentatge Servei és una molt bona eina per ajudar als nostres alumnes a ser conscients que no només s’estan preparant per al futur, sinó que ja són ciutadanes i ciutadans capaços de provocar canvis en el seu entorn.

L'empatia, l'altruisme, l'ajuda mútua i la solidaritat són valors que generen benestar en la persona que els practica. Afavorir aquesta descoberta amb els nostres alumnes és una finalitat educativa de la nostra escola.


 

Durant el curs 2021-2022 iniciarem els següents projectes, que es desenvoluparan a cursos de diferents etapes:

1. El Fil Solidari. La Noèlia Garcia ensenya a un grup d'alumnes d’ESO a fer crotxet. L’activitat està patrocinada per una empresa del país, “Santa Pazienzia”, que proporciona molts dels materials necessaris per fer el taller. Col·laborarem amb la campanya “Adopta un abuelo”.

2. Polseres Candela. Es tracta d’una col·laboració amb l’Associació “Pulseras Candela”, la qual recapta fons per a la investigació sobre el càncer infantil; i amb Assandca. En aquesta activitat, coordinada per la Cristina Palmé i la Nadia Franco, està prevista la participació de l'alumnat de 5è Primària (creació de les polseres) i de Batxillerat (distribució de les mateixes).

3. GosSOS: L'alumnat de 3r d’ESO col·laborarà amb l’Associació GosSOS Andorra per potenciar-ne l’aportació de recursos. L’Ariadna Nòria és l’encarregada d’organitzar aquesta col·laboració.

4. L’hort intergeneracional. És un projecte previst per al mes d’abril amb la participació dels nens i nenes d’Infantil 5 anys, coordinat per la Sandra Junyer i la Carmen Sanz. Alhora que treballaran els continguts relacionats amb l’hort, podran interactuar i aprendre de manera vivencial amb la gent gran.