- Nadal 2020

   >  El Lluís de "La Llibreria" ens recomana algunes novetats literàries per grans i petits: - 14 de febrer 2021, Sant Valentí

   >  Els alumnes de Batxillerat ens llegeixen poemes d'amor:

 

- 8 de març 2021

   > El dilluns 8 de març, amb motiu de la Diada de la Dona treballadora, la Berta Corominas de B2C va voler compartir amb nosaltres dues lectures que li han agradat sobre el tema de la igualtat de gènere i el feminisme. La Najat El Hachmi és la guanyadora del Premi Nadal per la seva novel.la "El lunes nos querrán" i tracta a la seva obra dos temes bàsics: L´emigració i la discriminació de la dona. La Berta ens recomana "L´últim patriarca". També ens vol parlar de la Simone de Beauvoir, una referència per la lluita de la dignitat de les dones i el seu dret a una vida plena i independent. Bona diada a tothom!

 

- 10 de març 2021

   > Avui hem tingut a S1 una xerrada online amb l´escriptora Ana Alonso i després els alumnes li han fet preguntes sobre els llibres que s´han llegit al Taller de Lectura, Amb el Patrick i la Patricia: "Odio el Rosa" i "Luna y los incorpóreos" (l´estan llegint ara). Ens han dit els alumnes que els agraden molt aquests llibres, que plantegen situacions amb les que els joves s´hi poden identificar. Molts han volgut preguntar-li coses sobre la seva carrera d´escriptora, ja que també escriu poesia i narrativa de Ciència-ficció i també li han plantejat qüestions sobre els llibres. Així ens ha quedat clar que la majoria s´han llegit el llibre , per això els felicitem i els animem a no deixar de llegir. De fet, han estat tan interessats que han quedat preguntes per fer perquè se´ns ha passat el temps volant.

Esperem que, quan sigui possible, la puguem convidar i vingui personalment. Mentrestant, des del Pla Lector  estem proposant activitats per fomentar la lectura entre els nens i joves, a totes les etapes de la nostra escola. 
 
Volem fer arribar el nostre agraïment a l'escriptora i a l'Editorial Oxford que ha fet possible l'acte.
 
   
 
 

- 16 de març 2021

   > L'escriptora Ana Alcolea ha ofert una xerrada online als alumnes de tercer d´ESO, que s'han llegit el seu llibre "El retrato de Carlota" al Taller de Lectura. En general, el llibre, que barreja amor i misteri a la ciutat de Venècia, els ha agradat.

L´escriptora ha guanyat importants premis de Literatura Juvenil, com el Cervantes Chico i sempre és un plaer escoltar-la. Els ha parlat de com es va decidir a escriure, dels temes dels seus llibres, del que representen els llibres a la seva vida. Després, els alumnes li han pogut fer les preguntes que portaven preparades i algunes d'improvisades que han sorgit després d'escoltar-la.
 
Des del Pla Lector, esperem que hagi motivat els alumnes per la lectura.
Agraïm a l´escriptora el seu temps i dedicació i a l'editorial Barcanova que ens hagi ofert aquesta possibilitat que, esperem, els hagi resultat profitosa als nostres alumnes.

 

- març 2021

   > Enguany a tota l'escola fem un esforç per potenciar la lectura entre els nostres alumnes. Volem que, de ben petits, els infants gaudeixin llegint i que s´estimin els llibres. Estem creant biblioteques d'aula a tota la secció de Primària i, poc a poc, les anirem omplint de tot tipus de llibres adients als seus interessos, de ficció i de coneixements. Les mestres farem tots els esforços possibles perquè el moment de la lectura sigui un moment màgic, una aventura. I per això, comencem per presentar els llibres de manera interessant perquè els infants sentin curiositat per llegir-los.

Les mestres de primer de primària, la Thaïs i la Cristina, han portat a la classe una Capsa Màgica ben decorada i amb sorpresa a dins. Els nens l´han obert amb il.lusió i hi han trobat llibres nous, que han llegit i explicat entre tots. És el començament d´una sèrie d´activitats d´animació a la lectura per a tota la secció, ja que sabem que fer lectors competents és un treball constant de molts anys. Som-hi doncs!

 

 

- 26 de març 2021

   > Avui els alumnes de primer de batxillerat han rebut la visita virtual de l'escriptora Care Santos. Els alumnes han tingut l'oportunitat de llegir la trilogia de l'escriptora al llarg de diferents cursos. Aquesta està formada pels llibres: "Mentira", "Verdad" i "Miedo". 

Els alumnes han pogut conèixer en primera persona  als personatges principals i la seva relació amb la vida real de l'escriptora, per exemple, la correspondència entre Hugo, personatge que s'enfronta a les conseqüències d'un accident de moto, i una coneguda de l'escriptora a la que li va passar el mateix.
També han pogut saber quines són les estratègies d'escriptura de la Care Santos, com per exemple, la dedicació diària que requereix cada novel·la, la manera de triar els finals, la importància de crear emoció, etc.
Ha estat un plaer i un privilegi poder conèixer personalment a una de les escriptores dels llibres que es llegeixen al centre. A més, la Care Santos s'ha mostrat molt propera i amable amb els alumnes.

Moltes gràcies a la Care Santos i fins la propera.